EKSTRA
MENÜ

Ekstralezzet

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 80 haberi bulunmuştur.

Ekstralezzet Haberleri

Yeşilliklerinizi uzun süre taze saklamanın yolları

Yeşilliklerinizi uzun süre taze saklamanın yolları

Maydanoz, dereotu, nane gibi hoş kokulu yeşillikler mutfaklarımıza hem sağlık hem de lezzet katan çok önemli malzemeler. Ancak bir kusurları var ki o da çok çabuk solmaları. İnternette bu yeşillikleri taze tutmak için çok sayıda öneri bulunuyor. Sizin için bu önerileri artıları ve eksileriyle değerlendirdik.

Döküm tavalar hakkında bilmediğiniz 8 gerçek

Döküm tavalar hakkında bilmediğiniz 8 gerçek

Son yıllarda döküm tavalar hem dünyada hem de Türkiye'de mutfakların favorisi. Peki döküm tavalarınız konusunda ne kadar bilgi sahibisiniz? Sizin için bu alanda ufuk açacak 6 ilginç gerçeği derledik.

Patates kullanarak yapabileceğiniz yemek dışında 6 şey

Patates kullanarak yapabileceğiniz yemek dışında 6 şey

Patates mutfaklarımızın olmazsa olmazlarından. Çorbadan böreğe her yemeğe tat ve kıvam katıyor. Üstelik haşlamadan kızartmaya her türlü pişirme tekniğine de uyum sağlıyor. Peki mutfağın güzeli patatesten yemek dışında da faydalanabileceğinizi biliyor musunuz? İşte patatesle yapılabilecek 6 şey...

İyi bir sabah kahvesi hazırlamanın püf noktaları

İyi bir sabah kahvesi hazırlamanın püf noktaları

Kahve, çoğumuz için en sevdiğimiz sabah ritüeli ve güçlü bir kafein kaynağıdır. Harika bir fincan kahve hazırlamak ise başlangıçta kolay gibi görünse de kafelerdeki o cezbedici tadı ne kadar yakalayabiliyoruz? Neyse ki, size evde en iyi kahveyi hazırlamada yardımcı olacak iyi haberlerimiz var! İşte lezzetli bir fincan kahve yapmak için önemli tüyolar…

Kesme tahtanızı kullanırken işinizi kolaylaştıracak 4 ipucu

Kesme tahtanızı kullanırken işinizi kolaylaştıracak 4 ipucu

Kesme tahtası, mutfakta hayat kurtaran gereçlerin başında gelir. Hatta birçoğumuz sadece bir tanesiyle yetinemeyiz; ahşap, plastik, silikon hepsini denemek ister, ancak bir türlü koyacak yer bulamayız. Hem elimizin altında olmasını istediğimiz hem de nereye yerleştireceğimizi bilemediğimiz kesme tahtalarından, bazı püf noktalarla en iyi şekilde yararlanmak aslında çok kolay. Hadi bu küçük ipuçlarına bir bakalım!

Mitolojide de yeri var günümüz sofrasında da... Elmanın hiç bilmediğiniz özellikleri

Mitolojide de yeri var günümüz sofrasında da... Elmanın hiç bilmediğiniz özellikleri

Başta sonbahar olmak üzere dört mevsimin en sevilen meyvelerinden biri elma. Dünya üzerindeki 8 bin civarı çeşidiyle, çeşitlilik anlamında en zengin meyve olarak bilinen elmayı biraz daha yakından tanıyalım mı? Cevabınız 'evet'se elma hakkındaki ilginç gerçeklere hoş geldiniz.

Yarım ölçülü tarifler nasıl hazırlanır

Yarım ölçülü tarifler nasıl hazırlanır?

Bazen kalabalık misafirlere değil de sadece kendimize, birkaç adet kurabiye ya da poğaça hazırlamak istediğimizde, tarifi ikiye bölmek oldukça yorucu ve kafa karıştırıcı gelir. Sonunda da ya koca bir tepsiyi yemek zorunda kalırız ya da hiç yapmamayı seçeriz. Aslında tarifleri yarım ölçülü yapabilmenin birkaç basit yolu var. Neler mi? İşte paylaşıyoruz…

Renksiz, tatsız, kokusuz ama dev bir trendin parçası: Tapyoka

Renksiz, tatsız, kokusuz ama dev bir trendin parçası: Tapyoka

Adını son yıllarda daha sık duymaya başladığımız tapyoka, özellikle glütensiz beslenenlerin mutfaklarında da yerini almaya başladı. Tatlılarda ve hamur işlerinde bir de baloncuklu çay ya da inci çayı denen o trend içecekte karşımıza çıkan tapyokayı biraz daha yakından tanıyalım dedik.

Mutfaktaki en büyük yardımcı... Blender temizliği için püf noktaları

Mutfaktaki en büyük yardımcı... Blender temizliği için püf noktaları

Yemek yapmayı sevenlerin sağ kolu olan blender, mutfakta oldukça işi kolaylaştırıcı bir mutfak aleti. İçecekten, yiyeceğe birçok şey için kullanılan bu aleti düzgün şekilde temizleyemezseniz, bir sonraki kullanımda tatlar birbirine karışabilir. En iyi temizlik için size birkaç formül…

Görünümü güzel, tehlikesi büyük… Ahşap mutfak ürünlerindeki tehlikeye dikkat

Görünümü güzel, tehlikesi büyük… Ahşap mutfak ürünlerindeki tehlikeye dikkat!

Mutfaklarda tahta kaşık, tabak gibi pek çok ürün kullanıyoruz. Özellikle de son zamanlarda farklı sunumlar yapabilmek adına tahta mutfak eşyalarının kullanımı daha da arttı. Ancak doğru temizlenmez ise bu güzel tahta gereçler tehlike saçabiliyor.

Brownieyi kusursuz yapan 6 muhteşem ipucu

Brownie'yi kusursuz yapan 6 muhteşem ipucu

Bazen hevesle hazırladığımız kek hamurları, yanlış pişirme tekniği ve zamanlama hatasıyla hüsrana dönüşebilir. Aslında sadece birkaç detayla, yumuşacık çikolatalı brownie'leri gönül rahatlığıyla sunuma hazır hale getirebilirsiniz. İşte brownie hamurlarınızı kusursuz bir hale getirecek önemli ipuçları…

Makarna suyunu dökmeyip değerlendirmenin 3 yolu

Makarna suyunu dökmeyip değerlendirmenin 3 yolu

Muhtemelen daha önce makarna suyunu sos hazırlarken kullanmayı denemişsinizdir. Aslında koca bir tencere suyu atmak yerine, onunla sostan daha fazlasını da yapabilirsiniz. İşte onlardan bazıları…

Çözülmüş et tekrar dondurulur mu

Çözülmüş et tekrar dondurulur mu?

Evde kaldığımız bu uzun süreçte, dondurucudaki ürünlere her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Gerektiğinde markete gitmek yerine, özellikle buzluktaki et ürünlerinin fazlasıyla işinizi kolaylaştırdığı bir gerçek. Ancak bazen ihtiyacımızın daha fazlasını eritmek zorunda kalabiliriz. Böyle durumlarda ne yapmalıyız? Etler çözüldükten sonra tekrar dondurulabilir mi? Cevap sandığınızdan daha karmaşık olabilir.

Mutfakların olmazsa olmazı un hakkında bilmeniz gerekenler

Mutfakların olmazsa olmazı un hakkında bilmeniz gerekenler

Büyük marketler tam buğday, çavdar, kılçıksız buğday gibi un çeşitleri ile doludur. Ancak küçük marketler bu kadar fazla çeşidi barındırmaz. Adından da anlaşılacağı gibi çok amaçlı un ve ekmeklik unu rahatlıkla bulabilirsiniz. Peki ekmeklik un ile aralarındaki fark nedir?

Saklama kaplarındaki plastik kokusundan kurtulmanın 6 yolu

Saklama kaplarındaki plastik kokusundan kurtulmanın 6 yolu

Plastik saklama kapları hepimizin mutfaklarında en önemli yardımcılarımızdan. Ancak bu kaplar uzun süre kullanıldığında tuhaf bir plastik kokusu ortaya çıkıyor. Bu kokudan kurtulmak istiyorsanız yapabileceğiniz birkaç basit şey var. İşte plastik kaplardan kokuyu çekmenin püf noktaları...

Ağız gargarasını mutfak temizliğinde kullanmaya ne dersiniz

Ağız gargarasını mutfak temizliğinde kullanmaya ne dersiniz?

Uzmanlar, ağız ve diş sağlığı için gargara kullanmanın öneminden sık sık bahsediyor. Peki diş bakımınızı tamamlamak için aldığınız gargarayı mutfakta da kullanabileceğinizi söylesek ne dersiniz? Üstelik çok da pratik ama etkili bir kullanımı var.

Olgun muzları değerlendirebileceğiniz kolay tarifler

Olgun muzları değerlendirebileceğiniz kolay tarifler

Metabolizmamız açısından oldukça faydalı olan muzların, bazen çok çabuk olgunlaşıyor ve kararıyor olmasından şikayet ediyor olabilirsiniz. Hatta, atmak bir türlü içinize sinmiyor ama nasıl değerlendireceğinizi de bilemiyorsanız, işte size pankekten, granolaya muzun yakıştığı sağlıklı tarifler…

Arpacık soğan yerine kuru soğan kullanılabilir mi İşte cevabı...

Arpacık soğan yerine kuru soğan kullanılabilir mi? İşte cevabı...

Birçok tarifte malzemeler arasında karşımıza "arpacık soğan" çıkar. Ama maalesef her evde bulunan, kuru soğan ya da kırmızı soğan kadar yaygın bir malzeme de değildir. Bu durumda hepimizin aklına "Yerine başka soğan kullanamaz mıyım?" sorusu gelir. Sizin için bu sorunun cevabını araştırdık.

Yanmış yüzeyleri kolayca temizleyebilmenin 3 yolu

Yanmış yüzeyleri kolayca temizleyebilmenin 3 yolu

Özenle hazırlanan yemekleri sadece birkaç dakika ateşte unuttuğunuzda tencere ve tavalarınızın kullanılmaz hale geldiği olmuştur. Ancak hemen umutsuzluğa kapılmayın! İşte dibi tutmuş tencereleri yeniden kullanabilmek için kolay ve şaşırtıcı birkaç ipucu…

Elmaların kısa sürede kararması nasıl önlenir

Elmaların kısa sürede kararması nasıl önlenir?

Özellikle çocuklar için beslenme çantası hazırlarken, en sık karşılaştığımız sorun; elmaların dilimlendiğinde çok çabuk kararması ve yumuşaması… Aslında birkaç basit tüyoyla daha uzun süre elmalarınızın tazeliğini korumanız mümkün. İşte hayatınızı kolaylaştıracak pratik öneriler...

Toz şeker kullanarak fırının sıcak noktalarını test etmeye ne dersiniz

Toz şeker kullanarak fırının sıcak noktalarını test etmeye ne dersiniz?

Pişirme sırasında fırının sıcaklığı oldukça önemlidir. Fırınınızın ısısı eşit değilse, malzemelerin bir kısmı yanarken, diğer kısmı az pişmiş halde kalabilir. Fırının ısı dengesini hızla test etmek istiyorsanız, ihtiyacınız olan tek şey bir kap toz şeker! Yemeklerinizi fırına atmadan önce doğru zamanlamayı yakalamak için bir fincan toz şekeri fırınlamak, doğru pişimi sağlamanın en kolay yoludur. İşte bunu nasıl yapacağınızın detayları…

Haşlanmış yumurta en kolay nasıl soyulur Farklı yöntemleri sizin için araştırdık

Haşlanmış yumurta en kolay nasıl soyulur? Farklı yöntemleri sizin için araştırdık

Kahvaltıdan akşam yemeğine her öğünün favorisi yumurta. Pişirmesi, taşıması ve yemesi özellikle kolay olan haşlanmış yumurta da herkesin gözdesi. Bununla beraber haşlanmış yumurta söz konusu olduğunda da bir soyma sorunu ortaya çıkıyor.

Geleneksel mutfağımızın en önemli değerlerinden tarhana

Geleneksel mutfağımızın en önemli değerlerinden tarhana

"Türkiye'de her evin mutfağında mutlaka bulunan bir malzeme söyleyin" desek akla geleceklerin ilk sıralarında mutlaka tarhana yer alır. Hem pratikliğiyle, hem lezzetiyle, hem de özellikle koronavirüs pandemisi esnasında daha da bir kıymete binen bağışıklık güçlendirici besin öğeleriyle özellikle kış aylarında vazgeçilmez bir lezzet olan tarhana için en milli gıdalarımızdan biri dersek de yanlış olmaz herhalde. Tarihsel kayıtlara göre, Türklerin Orta Asya'da yaşadıkları dönemden günümüze kadar varlığını sürdüren tarhananın tarihine, hazır mevsimi de gelmişken biraz daha yakından bakalım mı?

Avrupa’nın dört bir yanından adını bile duymamış olabileceğiniz ilginç tatlılar

Avrupa’nın dört bir yanından adını bile duymamış olabileceğiniz ilginç tatlılar

Şimdi tüm zamanların vazgeçilmez tatları klasik çikolatalı dondurmaları, çilekli pastaları unutun! Avrupa’nın en ilginç tatlılarını derlediğimiz bu haberde, sizi yağda kızartılmış çikolatalar için İskoçya’ya, limon yapraklarının başrolde olduğu İspanya’ya ve deniz yosunundan yapılmış muhteşem bir pudingle İrlanda’ya götürüyoruz.

Kabak çekirdeğinin keyfine keyif katacak 3 pratik öneri

Kabak çekirdeğinin keyfine keyif katacak 3 pratik öneri

Kavrulmuş kabak çekirdeği bizi her zaman çocukluğumuza götürür. Yaz sonu toplanan balkabaklarının çekirdekleri kış aylarının en besleyici ve sağlıklı atıştırmalıklarından biri haline gelir. Üstelik çekirdekleri klasik tuzlu versiyonunun yanında farklı şekillerde de değerlendirebilirsiniz. Kabak çekirdekleriyle neler yapabileceğimize gelin bir göz atalım.

Avokado 2 dakikada nasıl olgunlaştırılır

Avokado 2 dakikada nasıl olgunlaştırılır?

Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda son dönemin en fazla gündemde olan meyvelerinin başında avokado geliyor. Birçok farklı alanda kullanılabilen avokadonun yeterince olgunlaşmamış hali ise gerçek bir can sıkıntısı. Hem acı oluyor hem de doğru düzgün kesilip doğranmıyor. Bu nedenle olgun olmayan avokado yemek pek tavsiye edilmiyor. Peki diyelim ki marketten aldığınız avokadolar yeterince olgun değildi ve acilen avokado yemek istiyorsunuz. Bu durumda da devreye aşağıdaki püf noktaları giriyor. İşte ham avokadoları şipşak olgunlaştırmanın en kolay yolu…

Görüntüsü ağız sulandırıyor Peki hikayesini biliyor musunuz

Görüntüsü ağız sulandırıyor! Peki hikayesini biliyor musunuz?

Son dönemde dünyanın dört bir yanında ve Türkiye'de oldukça popüler olan bir sokak lezzeti var: Bubble waffle. Yıllardır bildiğimiz klasik çiçek şeklindeki waffle'dan hem görüntüsü hem de dokusuyla farklılaşan bubble (baloncuk) waffle'ın hikayesi oldukça ilginç...

Dondurulmuş tavuğu hızla çözdürmenin sağlıklı yolları

Dondurulmuş tavuğu hızla çözdürmenin sağlıklı yolları

Derin dondurucular mutfaklarda hepimizin en önemli yardımcılarından. Yiyecekleri tazeliğini kaybetmeden uzun süre saklamanın en sağlıklı yollarından biri olan dondurulmuş gıdayı tüketirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar da var. Bunların başında da buzun çözdürülmesi geliyor.

Bulaşık yıkarken daha az çaba sarf etmenizi sağlayacak 8 ipucu

Bulaşık yıkarken daha az çaba sarf etmenizi sağlayacak 8 ipucu

Bulaşık makinesi kullanımı su ve enerji tasarrufu açısından sık sık tavsiye ediliyor ancak makinesi olmayanlar için de bulaşık yıkamak bir kabus olmamalı. Bunun için işinizi kolaylaştıracak bazı püf noktalarını aşağıda sıraladık.

Dünyanın en eski influencerları onlar

Dünyanın en eski 'influencer'ları onlar

Gastronomiye duyulan merak son yıllarda yükselişte. Hepimiz lezzetli yemekler peşinde koşuyor, medyada ve sosyal medyada şefleri, gurmeleri, ağız tadına güvendiğimiz kişileri takip ediyor, tavsiyeler almaya çalışıyoruz. Peki bu işi çok uzun zamandır yapan topluluk olduğunu biliyor muydunuz? Gelin bugün hep birlikte La Chaîne des Rôtisseurs'ü tanıyalım.

Pavlova Avustralyalı mı Yeni Zelandalı mı Cevap: Hiçbiri

Pavlova Avustralyalı mı Yeni Zelandalı mı? Cevap: Hiçbiri!

Son yıllarda Türkiye'de de oldukça popüler olan çok tartışmalı bir tatlı var: Pavlova. Dışı kıtır içi yumuşak olacak şekilde fırınlanmış yumurta köpüğünün üzerindeki meyvelerle hem çok şık hem de çok lezzetli bir tatlı olan pavlova, adını Rus balerin Anna Pavlova'dan alıyor.

Muhteşem ev yapımı turtaların sırrını açıklıyoruz

Muhteşem ev yapımı turtaların sırrını açıklıyoruz

Evde turta yapmaya çekinmemizin en büyük nedeni, hamurunu hazırlarken başarılı olamayacağımızı düşünmemizdir. Peki bu lezzetli tatlının hamurunu bu kadar özel yapan şey nedir? Turta, kalıbından zarar görmeden nasıl çıkarılır? Tam kıvamında turta hamurları için nelere dikkat etmeli? Hazırsanız gelsin detaylar…

Yeşilliklerinizin 10 gün boyunca taze kalmasını sağlamanın yolları

Yeşilliklerinizin 10 gün boyunca taze kalmasını sağlamanın yolları

Her hafta alışveriş listelerinde ilk sırayı muhteşem salataların temeli yeşillikler alır. Neredeyse her akşam yemeğinde masalarda basit de olsa bir yeşil salata bulunur, bu yüzden bol miktarda malzemeyle yeni haftaya hazır olmak önemlidir. Elbette bu salata yeşilliklerinin hafta boyunca taze kalması da aynı derecede önem taşır. İşte yeşilliklerinin uzun süre taze kalmasının 3 etkili yolu...

Pizzanın en tartışmalı çeşidi: Nereden çıktı bu ananaslı pizza

Pizzanın en tartışmalı çeşidi: Nereden çıktı bu ananaslı pizza?

Pizza İtalya'da doğdu, hepimizin sevgilisi oldu. Bugün dünyanın herhangi bir yerine gittiğinizde bir pizzacı ya da menüsünde pizza bulunan bir restoran kolayca bulabilirsiniz. Bu pizza restoranlarında satılan çeşit çeşit pizza arasında gelmiş geçmiş en tartışmalı olan ise Hawaiian diye bilinen ananaslı pizza olsa gerek.

Fırınınızı kullanırken yaptığınız 5 muhtemel hata

Fırınınızı kullanırken yaptığınız 5 muhtemel hata

Fırınlar, şüphesiz hepimizin evinde en çok kullanılan cihazlardan biri. Aynı zamanda temizliği ve kullanımında en özensiz davrandıklarımız da onlar… İşini yapıyor, kekleri, yemekleri pişiriyorsa sorun yok diye düşünüyoruz. Oysa, her ne kadar uzun ömürlü gibi görünseler de kullanırken titiz olmanızı beklerler. Çünkü basit bir yanlış bile performanslarını etkileyebilir ve sizi yanmış kurabiyelerle baş başa bırakabilir. Siz de sorun sevmeyenlerdenseniz, gelin fırınlarla ilgili yapılan en yaygın hatalara bir göz atalım.

Sarımsağı hızlı ve etkili bir şekilde soymak için 6 yöntem

Sarımsağı hızlı ve etkili bir şekilde soymak için 6 yöntem

Sarımsağın yemeklerin lezzetini artırmadaki rolü büyüktür. Türk mutfağında oldukça fazla tüketilen sarımsağın, dış kabuğundan ayrılması bazen oyalayıcı ve sıkıcı olabilir. Bu yüzden, yemek yapmayı eğlenceli hale getiren ve size kolaylık sağlayacak 6 popüler tüyoyu paylaşıyoruz.

Yemeklerinizi güzel göstermenin 4 kuralı

Yemeklerinizi güzel göstermenin 4 kuralı

Yemek yapmak sanattır derken buna sunumu da eklemek gerekir. Sonuçta en sıradan yemekleri bile harika bir sunumla karşı koyulmaz lezzetlere dönüştürebiliriz. İşte basit birkaç düzenlemeyle, tabaklarınızın görselini de tadı kadar mükemmel bir hale getirmenin yolları...

Yeşil muzları kolayca olgunlaştırmanın 3 yolu

Yeşil muzları kolayca olgunlaştırmanın 3 yolu

Muzun ne kadar sağlıklı, besleyici ve lezzetli bir meyve olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle hepimizin evinde de bulunması gereken meyvelerden. Daha önce sizinle eve alınan muzların ömrünü uzatmanın yollarını paylaşmıştık. Bu kez de tersten gidelim ve yeterince olgunlaşmamış muzları hızlı olgunlaştırmanın yollarını anlatalım…

Yeme içme sektörünün yeni trendi: Var olmayan restoranlar

Yeme içme sektörünün yeni trendi: Var olmayan restoranlar

"Coworking space" yani Türkçesiyle "ortak çalışma alanı" kavramına birçoğumuz aşinayız artık. Özellikle küçük ölçekli işletmeleri ofis kirası vb. masraflardan tek kalemde kurtaran ortak çalışma alanlarının sayısı Türkiye'de de hızla artıyor. Peki yeme içme sektörünün ortak çalışma alanı diyebileceğimiz hayalet mutfakları duymuş muydunuz?

Yemek yaparken ocağın yanında bir kase sirke bulundurun çünkü...

Yemek yaparken ocağın yanında bir kase sirke bulundurun çünkü...

Hiçbir şey saatlerce yemek yaptıktan sonra, tertemiz mis kokulu bir mutfağın keyfini sürmekten daha tatmin edici olamaz. Aynı şey yemek pişirirken de geçerli. Fırında mis kokulu kurabiyeler olduğunda pek sorun yoktur ama bazı yemekler pişerken mutfağı pek de hoş olmayan bir koku sarabilir. İşte böyle durumlardaki kurtarıcınızı açıklıyoruz.

Damak çatlatan lezzette etler pişirmeye var mısınız İşte sizi mutfakta unutulmaz yapacak 5 ipucu

Damak çatlatan lezzette etler pişirmeye var mısınız? İşte sizi mutfakta unutulmaz yapacak 5 ipucu

Et pişirmek biraz sanat ve biraz da bilim işi. Göze hitap etmesinden, ağızda dağılan yumuşak kıvamına kadar, etinizi unutulmaz kılacak birkaç sırrımız var. İşte detaylar…

Mutfakta tülbent kullanmanın 5 etkili yolu

Mutfakta tülbent kullanmanın 5 etkili yolu

Mutfakta bazı ipuçlarını bilmek kolaylık sağlar. Bunların en etkilisi de tabii ki ‘tülbent’tir. Bu çok amaçlı bezi, ince gözenekleri sayesinde pek çok alanda kullanabilirsiniz. İşte favori yöntemlerden birkaçı…

Hasta olduğunuzda tüketebileceğiniz 7 faydalı besin

Hasta olduğunuzda tüketebileceğiniz 7 faydalı besin

Kış iyiden iyiye kendini gösterirken, soğuyan havalar beraberinde hastalıkları da getirmeye başladı. Böyle durumlarda elbette bağışıklık sistemimizi güçlendirici yiyecekleri tüketmek oldukça önemli. İşte özellikle soğuk algınlıklarına iyi gelen 7 faydalı besin…

Lezzetli köfteler hazırlamanın püf noktaları

Lezzetli köfteler hazırlamanın püf noktaları

Şüphesiz, yapabileceğimiz en hızlı ve en lezzetli yemeklerden biri içinde köfte olan menülerdir. Baharat ve çeşnilerle zenginleştirdiğimiz anne köftelerinin ise kalbimizde ve damağımızda her zaman ayrı bir yeri vardır. Siz de o mükemmel köftelerin sırrını merak ediyorsanız, gelin anlatıyoruz…

Mükemmel bir ‘rozbif’ nasıl pişirilir

Mükemmel bir ‘rozbif’ nasıl pişirilir?

Dışı çıtır çıtırken, içi yumuşacık ve sulu bir rozbif hazırlamak o kadar da kolay değil, ustalık istiyor. Ancak bazı püf noktalarıyla işinizi kolaylaştırmanız mümkün. İşte her seferinde mükemmel bir rozbif pişirebilmeniz için öneriler...

Paslı bıçak ve makasları temizlemenin 4 yolu

Paslı bıçak ve makasları temizlemenin 4 yolu

Pas, mutfağınızda sürekli olarak bulunan demir, nem ve oksijenin birleşimiyle oluşur. Pas oluşumu, aletlerinizin kalitesinin göstergesi değildir, ancak pas temizlenmediğinde mutfak gereçleriniz işlevini yitirebilir ve yiyeceklerinize zarar verir. İşte mutfakta sık kullandığınız bıçak ve makaslardaki pası gidermenin yolları…

Patates kızartmasını ısıtmak için en iyi 4 yöntem

Patates kızartmasını ısıtmak için en iyi 4 yöntem

İtiraf edelim ki hepimiz çıtır çıtır patatesleri yemekten büyük keyif alıyoruz. Hatta bazen gözümüz doymuyor ve daha fazlasını kızartıyoruz. Böyle durumlarda patatesleri ertesi gün yeniden afiyetle yemenin birkaç yolu var. İçlerinden birinin işinize yarayacağını düşünüyor ve en etkili 4 yöntemi paylaşıyoruz…

Sebzeleri ızgara yaparken kaçınılması gereken 7 hata

Sebzeleri ızgara yaparken kaçınılması gereken 7 hata

Mangal deyince hepimiz için akan sular durur. Sebzeler ızgarada közlendiğinde öyle bir şahesere dönüşür ki kimi zaman eti bile gölgede bırakır. Ancak sebzelerin ızgarasını yapmak, sanıldığı kadar kolay bir işlem değil. Bazen dış tarafları pişmeden yanar ve bazen de tatlarını kaybederler. Bu olası durumlara bir çözüm getirmenin iyi bir fikir olacağını düşündük ve ızgarada sebze pişirirken yapılan en yaygın 7 hatayı bir araya getirdik.

Evinizde kolayca uygulayacağınız 8 pişirme tüyosu

Evinizde kolayca uygulayacağınız 8 pişirme tüyosu

İster mutfak işlerinde acemi olun ister profesyonel aşçılara taş çıkaracak kadar maharetli. Şimdi mutfakta size zaman kazandıracak, yemeklerin lezzetine lezzet katacak tüyolar paylaşıyoruz.

Dondurulmuş sebzelerden en iyi şekilde nasıl yararlanılır

Dondurulmuş sebzelerden en iyi şekilde nasıl yararlanılır?

Kısa zamanda hızlı yemek yapmak söz konusu olduğunda, dondurucuya sakladığımız sebzeler en büyük yardımcımızdır. Her ihtimale karşı dondurduğumuz sebzelerle, tek başına garnitür olarak ya da etli bir sebze yemeği hazırlamak daha kolay hale gelir. Sizinle, sadece birkaç adımda bu besinlerden en iyi şekilde yararlanmanın ipuçlarını paylaşıyoruz.

sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
nevşehir escort
kayseri escort
sakarya avukat
webmaster forum
buca escort bayan