Son Güncelleme:
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Zeytinyağlıların en nefisi, pırasanın en güzel hali... Bu sonbahar ve kış aylarında sofralarınızdan eksik olmayacak zeytinyağlı pırasa tarifi veriyoruz!
Yapımı için malzemeler
- 5 adet pırasa
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı pirinç
- Yarım limon suyu
- Yarım portakal suyu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Ankastre Ocak
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Nasıl yapılır?
- Pırasaları temizleyip iyice yıkayın.
- Halka halka doğradıktan sonra su içerisine alın.
- Soğanları ve havucu da aynı şekilde doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak'a aldığınız tencere içine doğradığınız soğanları ve zeytinyağını alıp pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ardından doğradığınız havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Pırasaları da üzerine ilave edin ve 10 dakika kadar tencerenin kapağını kapatıp kavurun.
- Kapağını açıp suyu, yıkadığınız pirinci, şekeri ve tuzu ekleyin.
- Portakal suyu ve limon suyunu da ilave edip karıştırın.
- Kapağını kapatıp pırasalar yumuşayana kadar Arçelik Ankastre Ocak'ta orta ateşte pişirin.
- Piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik