Saraylardan gelen bir çorba bu
Muradiye çorbası, Osmanlı Devleti'nin ilk başkentlerinden Bursa'nın mutfağına ait bir lezzet. Adını Sultan İkinci Murad'dan alan Muradiye çorbası, hem sebzeli hem de tavuklu olduğu için çok besleyici ve doyurucu. Evde kolayca yapabileceğiniz bu çorba için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
Devamını Oku
Besleyici ve doyurucu bir çorba bu
Patates çorbası her evde bulunan malzemelerle kolayca yapabileceğiniz çok besleyici ve doyurucu bir çorba. Özellikle kış aylarında sofralarınızı şenlendirecek bu çorbayı herkes çok sevecek. Siz de evde patates çorbası yapmak isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…
Devamını Oku
Sıcacık kıtır kıtır bir pide: Töngül
Töngül pide İzmir’in Ödemiş ilçesinin en sevilen yemeklerinden biri. Yumurtalı bir kıymalı pide olarak tarif edebileceğimiz töngül pide için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Siz de bu tarifi evinizde denemek isterseniz bu tarif tam size göre. Afiyet olsun…
Devamını Oku
Meşhur 'Hengel' bu kez farklı bir tarifle...
Hengel denince akla örgü şeklinde kapatılmış mantılar geliyor ama Ağrı’nın hengeli biraz daha farklı bir yemek. Üçgen şeklindeki hamurların haşlanıp soslanmasıyla elde edilen bu mantı makarna arası lezzet evde de kolayca yapılabilir. İşte büyük keyifle yiyeceğiniz hengel tarifimiz…
Devamını Oku
İspanyolların enfes çiböreği mutfağınızda: Empanadas
Empanadas, İspanya'dan Venezuela'ya İspanyolca konuşulan ülkelerin neredeyse tamamında sofraları süsleyen bir tür börek. İçinin kıymalı harcıyla, kapatma şekliyle Tük mutfağının sembusek ya da çibörek gibi yemeklerini hatırlatan empanadas için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
Devamını Oku
Keteyi bir de böyle deneyin!
Ağrı ketesi diye de bilinen çiriş ketesi, Ağrı'da yapılan bir tür börek. İçine de o bölgede yetişen bir yaban otu olan çiriş konuyor. En önemli özelliği bol yağlı olması olan çiriş ketesi için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
Devamını Oku
Çok uzaklardan yöresel bir lezzet: Keledoş
Keledoş genellikle Van mutfağına ait olarak bilinen tescilli bir lezzet. Ancak sadece Van’da değil Ağrı’da da çok sevilerek tüketiliyor. Akpancar adı verilen özel bir ot ve kurut adı verilen kurutulmuş yoğurtla yapılan keledoş için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Devamını Oku
Çikolata ve ceviz parçacıklarıyla enfes bir lezzet bu
Levain Bakery, New York’un anıt niteliğindeki yeme içme mekanlarından biri haline geldi. Bu mekanın en ünlü ürünü de içinde erimiş çikolata ve ceviz parçacıkları bulunan büyük kurabiyeleri. Son dönemde özellikle sosyal medyada çok popüler olan bu kurabiyelerin o mükemmel kıvama kavuşması için kullanılan malzemelerin gramajlarına ve pişirme sürelerine çok dikkat etmek gerekiyor. Bu uyarıyı da yaptıktan sonra tarifimize geçiyoruz…
Devamını Oku
Akşam için sağlıklı bir tatlı arayanlara "Pekmezli incir tatlısı"
İncir en güzel en besleyici meyvelerden. Tek başına zaten çok lezzetli ama tatlılara da çok yakışıyor. Şef Rüzgar Sünbül, güzel bir pekmezli incir tatlısı tarifi hazırladı. Üzerinde kaymak ya da kremayla çok nefis olan pekmezli incir tatlısını mutlaka deneyin. Afiyet olsun...
Devamını Oku
Hayranı olacağınız bir atıştırmalık bu
Ispanakla yapılabilecek lezzetlerin sınırı yok ama ıspanak topları mutlaka denemeniz gerekenler arasında başı çekiyor. Bir tür mücver diyebileceğimiz ıspanak toplarının tarifini Şef Rüzgar Sünbül hazırladı. Yağ yerine fırında pişen bu toplar hafif ve lezzetli bir atıştırmalık arayanların favorisi olacak. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Devamını Oku
İçinizi ferahlatan "Frenk üzümlü mocktail"
Hem lezzetli hem de ferahlatıcı bir içecek arıyorsanız Frenk üzümlü mocktail'i mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Limon, elma ve Frenk üzümü aromalarını ayrı ayrı alabildiğiniz bu nefis içecek çok da basit. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Devamını Oku
"Kalan puri" ile hünerlerinizi konuşturun...
Hindistan hem nüfus hem de yüzölçümü açısından çok büyük bir ülke. Bu nedenle Hindistan mutfağı denince bölgelere göre büyük farklılıklar görülüyor. Kalan puri ülkenin güney bölgesinde karşımıza çıkan bir sokak lezzeti. Tamamen vegan bir tarif olan kalan puri evde de kolayca yapılabilecek malzemelerden oluşuyor. İşte kalan puri yapımı için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...
Devamını Oku
Yemeden duramayacağınız "Currywurst"
Currywurst, Almanya’da özellikle de Berlin’de her köşe başında karşımıza çıkabilen bir sokak lezzeti. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ortaya çıkan currywurst’un lezzeti domates sosundan ve köriden geliyor. Ketçaptan konserve domates sosuna birçok farklı malzemeyle yapılan bu sosa kayısı reçeli ya da kola bile koyan var. Sizin için bu tarifler arasında Türk damak zevkine en uygun olanı aşağıda adım adım anlattık. Afiyet olsun…
Devamını Oku
Tavuk suyu çorbayı bir de böyle deneyin!
Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan Çobanoğlu, balkabağını daha fazla tüketmek isteyenler için nefis bir çorba tarifi hazırladı. Çobanoğlu ayrıca balkabağı hakkında bazı bilgiler verdi. "Beta karoten, C vitamini, potasyum ve antioksidanlardan zengin olan balkabağı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve vücudu kansere karşı koruyucu etki gösteriyor. A vitamini içeriği ile göz sağlığını korumada da etkili. 100 gramı bir yetişkinin günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 35’ini karşılıyor. Diyet lifi içeriği ile kolesterol düşürmeye yardımcı olurken bağırsak sağlığını da koruyor. Ancak potasyum içeriğinin yüksek olması böbrek hastaları için, karbonhidrat oranının da yüksek olması diyabet hastaları için risk olabilir, bu grup hastaların dikkatli tüketmesi gerekiyor" uyarısını yapan Çobanoğlu'nun çorba tarifi...
Devamını Oku
Soflarınızın müdavimi olacak bir yemek: Ayva dolması
Ayva dolması, Osmanlı'dan günümüze uzanan en nadide lezzetlerimizden. Ayva ile kıymalı dolma fikri ilk bakışta çok uyumlu gelmiyor ama bu benzersiz lezzeti bir kez tattığınızda bir daha vazgeçemezsiniz. Hürriyet Lezizz yazarı şef Rüzgar Sünbül, sizin için enfes bir ayva dolması tarifi hazırladı. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Devamını Oku
Tadına doyamayacağınız yeni bir karışım "Moctail"
Nar kış aylarının en güzel meyvelerinden. Birçok farklı tarifte kullanılabilen narla güzel bir mocktail de yapabilirsiniz. Limonata ve nanenin lezzet kattığı bu içeceği mutlaka denemelisiniz. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Devamını Oku
Tadı akıllara yer eden "Tavuk tantuni"
Tantuni denince akla genellikle etle yapılan tantuniler geliyor ama tavukla da çok nefis tantuni yapmak mümkün. Ekmek arası ya da lavaş dürüm olarak servis edilebilen tavuk tantuni, lezzetiyle etle yapılan tantuniyi aratmıyor. Hele bir de üzerine yoğurtlu sos gezdirirseniz enfes bir yemek elde edebileceğiniz tavuk tantuni için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Devamını Oku
Baklavayı özleyenlere enfes bir tatlı bu
Güzel Antalya’nın güzel lezzetleri saymakla bitmiyor. İçindeki bol ceviz ve şerbetle dikkatleri üzerine çeken bu tatlı, şekil itibariyle böreği andırıyor. Antalya’da ‘gıvrım’ diye de anılan bu tatlı adını da şeklinden alıyor. Cevizin yufka ile buluştuğu, üzerine de şerbetin eklendiği leziz tatlıyı yiyenler bayılacak. Hazır yufka ile de yapabileceğiniz kıvrım tatlısı nasıl yapılır? İşte size tatlı mı tatlı kıvrım tatlısı tarifi…
Devamını Oku
İçinizi ısıtacak 'Toros böreği'
Toros böreği Antalya mutfağına ait sevilen bir tarif. Normalde lavaş ve şerbetçi otu (ölmez otu da denir) ile yapılan Toros böreğini biz evde daha kolay olsun diye maydanozla hazırladık. Siz de denemek isterseniz Toros böreğinin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Devamını Oku
İtalya'dan gelen özel bir tarif: Osso buco
Osso buco, İtalyancada delikli kemik anlamına geliyor ve dana incik kemiğine osso buco ismi veriliyor. Bu et sert olduğu için uzun süre ağır ateşte yavaş yavaş pişirilmesi gerekiyor. Osso buco yerine tranç, nuar, gerdan gibi et parçalarını da kullanabileceğiniz tarifimizi Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev hazırladı. Osso buco'nuza eşlik edecek risotto tarifimizi denemeyi de unutmayın...
Devamını Oku

Aradığınız Tarifleri Kolayca Bulun

YEMEK SÖZLÜĞÜ

Batonette

Yarım santim ya da 1 santim genişliğinde, 4-5 santim uzunluğunda çubuk şeklinde kesme yönetimi.

Yemek sözlüğüne git
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
nevşehir escort
kayseri escort
sakarya avukat
webmaster forum
buca escort bayan