Yemek Kültürü

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından, yemek kültürüne dair merak ettiğiniz her şey ve daha fazlası burada.

Çok sağlıklı diye bol bol tüketiyorsunuz ama fazlası çok zararlı

Çok sağlıklı diye bol bol tüketiyorsunuz ama fazlası çok zararlı

Sizin için doğru şekilde veya miktarda yenmediği zaman öldürücü olabilecek yiyeceklerden birkaçını derledik.

04.02.2021
Erzurumlular Sibirya soğuklarına karşı enerji değeri yüksek besinleri seçiyor

Erzurumlular Sibirya soğuklarına karşı enerji değeri yüksek besinleri seçiyor

Sibirya soğuklarının yaşandığı Erzurum’da vücut ısısını sabit tutabilmek için enerji değeri yüksek besinler tercih ediliyor. Kışın ve pandemi döneminin aynı zamana denk gelmesiyle bağışıklığı güçlendiren, enerji ve besin değeri yüksek gıdalara talep...

03.02.2021
Evinde ekmek yapıyordu, talep artınca fırın kiraladı

Evinde ekmek yapıyordu, talep artınca fırın kiraladı

Burdur’da ev kadını Aysun Onay (58) kiraladığı fırında eski usul ekşi maya ile yoğrulmuş hamurdan patatesli Burdur ekmeği üretiyor. Onay, yaptığı ekmekleri başka şehirlerde yaşayan hemşehrilerine de sipariş üzerine kargoyla gönderiyor. Aysun Onay,...

03.02.2021
Afyon lokumuna coğrafi işaret tescili geldi

Afyon lokumuna coğrafi işaret tescili geldi

Afyonkarahisar Belediyesi'nin coğrafi işaret tescili için başvuruda bulunduğu "Afyon lokumu"na Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil belgesi verildi.

03.02.2021
Giden yemeden dönmüyor! Görüntüsü aynı kebap gibi ama...

Giden yemeden dönmüyor! Görüntüsü aynı kebap gibi ama...

Dünyanın dört bir yanından mutlaka tadılması gereken sokak lezzetlerini sizin için derledik. İşte ucuz fakat bir o kadar da ağız sulandıran sokak lezzetleri…

03.02.2021
Ünlü çift hayranlarını şaşırttı! Meğer yıllardır böyle para kazanıyorlarmış

Ünlü çift hayranlarını şaşırttı! Meğer yıllardır böyle para kazanıyorlarmış

Türkiye olduğu gibi dünyada da çok ünlü isimler müzik, sinema, spor gibi işlerinden kazandıkları paralarla yemek içme sektörüne yatırım yapıyorlar. Biz de sizin için dünyanın en tanınmış ünlüleri arasında mekan sahibi olanların listesini hazırladık....

02.02.2021
İzmir'de enginar hasadı başladı! Üreticilerin yüzü gülüyor

İzmir'de enginar hasadı başladı! Üreticilerin yüzü gülüyor

Türkiye'nin enginar ihtiyacının önemli bölümünün karşılandığı İzmir'de hasat başladı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye'de 2019'da 39 bin 71 ton enginar üretildi. Toplam üretimin yüzde 35'inin karşılandığı İzmir, ilk sırada yer aldı.

31.01.2021
Bedevilerin vazgeçilmez kış lezzeti: Raşuf

Bedevilerin vazgeçilmez kış lezzeti: Raşuf

Bedevi topluluk, yemek miraslarının zengin bir parçası olan Raşuf'u zengin besinler içerdiği için özellikle kış aylarında tercih ediyor. Raşuf yemeğinde kullanılan çoğu malzeme, evde hazırlanıyor. Vücudun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri de içeriyor.

31.01.2021
Karadeniz’in tek içten yanmalı fırıncısından meslek sırları

Karadeniz’in tek içten yanmalı fırıncısından meslek sırları

Giresun'da dededen kalan fırıncılık mirasını sürdüren Orhan Paylan, iyi ekmek yapmanın sırrının sadece ekşi maya ile sınırlı kalmadığını, ekmeğin pişirildiği fırının da önemli olduğunu söylüyor. Karadeniz’de tek içten yanmalı taş fırın ustasının...

31.01.2021
Tescilli Urfa ciğer kebabına ilgi salgın döneminde de hız kesmedi

Tescilli Urfa ciğer kebabına ilgi salgın döneminde de hız kesmedi

Şanlıurfalılar, bu yıl salgın tedbirleri kapsamında iş yerlerinin kapalı olması nedeniyle ciğer kebabını ocak başında yiyemese de verdikleri siparişlerle bu eşsiz lezzetten vazgeçemiyor.

31.01.2021
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
sakarya escort
nevşehir escort
kayseri escort
sakarya avukat
webmaster forum
buca escort bayan